Vaak gestelde vragen

Wanneer kan ik terecht bij Bobbejaanland om aan te melden als seizoensmedewerker?

Ons seizoen loopt altijd van begin april tot en met ongeveer half november. Traditiegetrouw beginnen we met het samenstellen van onze teams begin februari.

Via welke weg meld ik mijn interesse voor een job bij Bobbejaanland?

Je vult hiervoor best het online formulier in op deze website, wij contacteren u dan voor het verdere verloop van de aanwervingsprocedure.

Hoe lang loopt een seizoenscontract bij Bobbejaanland?

Onze contracten voor seizoensmedewerkers lopen ongeveer over een periode van 7 maanden, al kan dit variëren in functie van de bezettingsnoden. Indien je als kandidaat voor een kortere periode wil werken kan dit ook besproken worden.

Kan ik in Bobbejaanland ook terecht voor een deeltijdse job?

Dat kan. Zowel voor een voltijdse als een deeltijdse tewerkstelling kan je je aanmelden. In overleg kan besproken hoeveel uur per week je wenst te werken.

Welke opleiding moet ik gevolgd hebben om in Bobbejaanland te kunnen werken?

Er bestaat niet zoiets als een opleiding voor attractiebediener in een pretpark. De opleiding tot attractiebediener gebeurt “on the job” door onze mensen op het terrein. Ook om in de horeca of in de souvenirwinkels te werken, verwachten wij niet dat er een specifieke opleiding is gevolgd. Ook hiervoor zijn de nodige opleidingen voorzien. Eerdere ervaringen in de horeca of verkoop zijn natuurlijk welkom en kunnen je kandidatuur positief beïnvloeden.

Hoe oud moet ik zijn om te kunnen werken in Bobbejaanland?

De minimum leeftijd bedraagt 15 jaar. Vanaf deze leeftijd kan je terecht als student in Bobbejaanland. Je komt dan in aanmerking voor dezelfde jobs als onze andere parkmedewerkers (met een seizoenscontract), maar dan met een studentenovereenkomst (max 475u per jaar). Op de maximum leeftijd staat geen enkele beperking.

Onder welk paritair comité (sector) vallen de jobs bij Bobbejaanland?

De jobs van attractiemedewerkers, kassa, onthaal, onderhoud en merchandising (souvenirwinkels, fotoshops, snoepwinkels) vallen onder het paritair comité van de attractieparken, PC 333. Het horecapersoneel valt onder het paritair comité 302. Beide paritaire comités bepalen de regels met betrekking tot arbeidsvoorwaarden en loonbarema’s die van toepassing zijn op de verschillende functies.