Over Bobbejaanland

We noemen Bobbejaanland niet voor niets ’t plezantste land! Als familiepark is het onze doelstelling om iedere bezoeker, jong én oud, een onvergetelijke dag te laten beleven. Het gevarieerde aanbod van attracties en shows hebben daar natuurlijk een groot aandeel in, maar ook onze medewerkers zijn essentieel voor de beleving van onze bezoekers.

Bobbejaanland is onlosmakelijk verbonden met oprichter Bobbejaan Schoepen. In 1959 kocht hij 30ha moeras in Lichaart, waar hij uiteindelijk een eigen theater bouwde. Dit was zo’n groot succes, dat Bobbejaanland in de loop der jaren is uitgegroeid tot het familiepark van nu.

Sinds 2004 is Bobbejaanland eigendom van de Spaanse groep Parques Reunidos, één van de belangrijkste spelers in de wereld van de pret-, water- en dierenparken. Bobbejaanland was hun eerste buitenlandse vestiging.

De laatste jaren bouwde Bobbejaanland een aanbod uit die de beleving van de bezoekers nog moet versterken. Met Cowboy Town en Adventure Valley heeft het park nu twee volledige themazone’s. In die laatste zone verwelkomde het park in 2015 de 3D-simulator The Forbidden Caves en werd de klassieker Revolution omgedoopt tot virtual reality achtbaan Mount Mara.

Vandaag bouwt het park nog verder aan deze weg. Dit jaar werd de oudste achtbaan van het park The Dreamcatcher in een volledig nieuw thema gezet en uitgebreid met een nieuwe virtual reality-toepassing. De nieuwste technologieën en de op maat gemaakte , adembenemende video’s nemen je mee naar de wereld van de Anasazi Indianen waar je als adelaar de strijd aangaat met kwaadaardige geesten.

De weg van Bobbejaanland is nog lang niet ten einde. Want in 2019 verwelkomen we een nieuwe triple launch coaster in een nieuwe thema zone.